abonneren

G Data MobileSecurity

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Over de noodzaak om een smartphone te beveiligen tegen virussen lopen de meningen sterk uiteen. De kans dat je tegen een virus aanloopt, is nog steeds erg klein, al groeit het aantal bedreigingen wel. De meeste beveiligingsoplossingen bieden echter veel extra's, met name gericht op antidiefstal, en zijn daarom zeker van nut.

De app van G Data richt zich vooral op antivirus. Je kunt de app gratis installeren en uitproberen, maar zodra je updates van virusdefinities wilt ontvangen, moet je een abonnement afsluiten. Dat is overigens niet nodig als je je computer reeds beschermt met software van G Data. In dat geval hoef je geen extra licentieovereenkomst af te sluiten. Handig is dat je, ook met de gratis versie, voor belangrijke rechten kunt zien hoeveel apps (en welke apps) je gemachtigd hebt die functie te gebruiken. Denk aan rechten als het opzetten van een telefoongesprek, raadplegen van internet of versturen van een bericht. Die rechten kun je niet wijzigen, maar je kunt wel apps verwijderen als je ze niet vertrouwt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • richt zich vooral op app-rechten
  • gratis versie ook functioneel genoeg
  • weinig andere functies
Het rechtenoverzicht van G Data is handig, maar de andere (antidiefstal-)functies missen we toch.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord