Facebook gaat drones en lasers inzetten voor gratis internet

Facebook begint een project waarbij drones met lasers gaan zorgen voor wereldwijd internet. De drones vliegen op zonne-energie, laat de CEO van het sociale netwerk, Mark Zuckerberg, weten op zijn pagina.

Zuckerberg is al langer bezig met het project Internet.org, waarbij de miljardair gratis wifi aan wil bieden op plekken waar mensen geen of weinig bereik hebben.

Zonne-energie

Nu bevestigt Zuckerberg dat er concrete plannen voor dat ambitieuze doel zijn. Het bedrijf gaat drones bouwen die in de lucht kunnen blijven door zonne-energie, en die laserstralen naar aarde sturen om het internet aan te bieden. Doordat de drones op zonne-energie draaien, kunnen ze in principe maanden in de lucht blijven.

Geen overlast

De drones moeten op een hoogte van zo'n 21 kilometer gaan vliegen. Daar vormen ze geen overlast voor commerciele vliegtuigen en hebben ze geen last van weersomstandigheden als regen of wind.

Hulp van NASA

Facebook kocht vorige maand ook al een bedrijf over genaamd Titan Aerospace, dat gespecialiseerd is in het maken van drones. Daarnaast heeft het bedrijf een hoop ingenieurs in dienst genomen die bekend zijn in de lucht- en ruimtevaart, zoals personeel van NASA.

Facebook gaat naast drones ook satellieten bouwen, maar daarover wijdt het bedrijf niet verder uit.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: