abonneren

F-Secure Mobile Security

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Over de noodzaak om een smartphone te beveiligen tegen virussen lopen de meningen sterk uiteen. De kans dat je tegen een virus aanloopt, is nog steeds erg klein, al groeit het aantal bedreigingen wel. De meeste beveiligingsoplossingen bieden echter veel extra's, met name gericht op antidiefstal, en zijn daarom zeker van nut.

De oplossing van F-Secure vind je opvallend genoeg niet in Android Market, maar is wel voor dit platform beschikbaar, en ook voor Symbian en Windows Mobile 6. Via f-secure.mobi kun je een gratis probeerversie aanvragen. De bediening is niet zo intuĆÆtief, maar compleet is het zeker, al is het jammer dat antidiefstalfuncties (traceren, blokkeren of wissen op afstand) ook hier alleen via opdrachten per sms werken, niet via een browser. Je ontvangt ook een melding zodra de simkaart wordt gewisseld. Opvallend aan de blokkeerfunctie is dat je verplicht wordt een vergrendelpatroon of pincode in te stellen op je Android-telefoon. In feite wordt het toestel namelijk 'standaard' vergrendeld, zoals dat ook gebeurt als je het korte tijd niet gebruikt. Daardoor word je regelmatig met deze beveiliging geconfronteerd. De wisfunctie gaat grondig te werk: het toestel gaat terug naar fabrieksinstellingen en ook de geheugenkaart wordt gewist. Verder biedt het uiteraard antivirus, een losse veilige browser (de standaardbrowser blijft onbeschermd) en Ouderlijk toezicht voor het blokkeren van ongewenste websites (zoals porno, chat of dating).

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer compleet
  • vreemde vergrendelfunctie
F-Secure heeft veel nuttige functies, maar de implementatie is af en toe wat vreemd.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord