Deze apps moet je hebben voor de perfecte vakantie

Televisie kijken op een verregende dag, je dagboek bijwerken, op zoek naar leuke activiteiten of medereizigers in hostels of via chat? Met deze apps ben jij helemaal voorbereid op je vakantie.

 

Day One

Steeds meer apps proberen je aan het schrijven te krijgen. Goede voorbeelden zijn Storehouse, Steller en Day One. Dat doen ze bovendien op een visueel aantrekkelijke manier. Voor het bijhouden van een dagboek, bijvoorbeeld op reis, zijn er haast geen betere apps dan Day One. Na het starten kun je direct beginnen met schrijven. Je kunt onder meer tags, je locatie, het weer en foto’s toevoegen. Je krabbels vind je gemakkelijk terug door te zoeken op trefwoord. Ook kun je artikelen exporteren als pdf-bestand. Oorspronkelijk was Day One alleen bedoeld voor een persoonlijke dagboek, maar sinds kort kun je ook publiceren vanuit de app. Hierbij wordt een webpagina gemaakt waarvan je de link kunt delen via Facebook, Twitter of Foursquare. Day One is ook beschikbaar voor de Mac (€8,99) in de Mac App Store en synchroniseert via iCloud of Dropbox.

Je kunt Day One hier downloaden voor de iPhone en iPad (€4,49).

Live TV Kijken

Met apps van bijvoorbeeld UPC, KPN en Ziggo kun je de belangrijkste televisiezenders op je tablet bekijken. Buiten de deur en op vakantie heb je daar echter niets aan: ze werken alleen via je wifi-netwerk thuis. Wil je toch graag het nieuws of je favoriete programma’s volgen, dan kan Live TV Kijken voor iPhone en iPad goed van pas komen. Hierin zijn ruim honderd televisiezenders opgenomen. Naast Nederlandse zenders zijn ook veel buitenlandse zenders opgenomen die in Nederland niet via kabelaars worden aangeboden. Via AirPlay kun je streams desgewenst ook op een televisie met Apple TV afspelen. Ideaal als je voor langere tijd in het buitenland verblijft. De app probeert zo goed mogelijk blokkades te omzeilen, zoals regionale blokkades. Daarin schiet het soms wat door met op het oog diverse illegale streams. Ook opvallend is dat veel streams van Zweedse ondertitels zijn voorzien. Ondanks wat kleine tekortkomingen en de relatief hoge aanschafprijs, kunnen we de app zeker aanbevelen.

Je kunt Live TV Kijken hier downloaden voor iOS (€4,99).

VVN NL

Het plaatselijke toeristenbureau is natuurlijk een goed startpunt om uit te vinden wat er zoal te doen is in de omgeving. Ook deze app van VVV Nederland blijkt, bij uitstapjes in eigen land, een uitstekende inspiratiebron. De app haalt zijn informatie uit de Nationale Databank Toerisme, Recreatie en Cultuur, een uitgebreide informatiebron waar veel (maar helaas niet alle) VVV-organisaties aan deelnemen. Op basis van je gps-locatie zie je, handig gerubriceerd, wat er rondom je locatie te doen is. Denk aan bezienswaardigheden, attracties, activiteiten en evenementen. Ook kun je zien waar je een VVV-Cadeaubon kunt verzilveren of waar je, voor persoonlijk advies, de plaatselijke VVV-vestigingen kunt vinden. Slim is dat je een favorietenlijstje kunt maken en informatie van een bepaald gebied (aan te wijzen op een kaart) kunt downloaden, eventueel inclusief een ongeveer 120 MB grote kaart. We hebben de Android-verise bekeken, maar de iPhone-versie komt wat uiterlijk en functies betreft overeen.

Klik hier om de VVV Nederland-app te downloaden voor Android (gratis)..

Triposo

Triposo biedt gratis reisgidsen voor de hele wereld, waarbij het publieke bronnen zoals Wikipedia, Wikitravel, World66 en Yelp gebruikt. Met deze overkoepelende app kun je gidsen per land downloaden voor offline gebruik. Voor het land zelf en voor de belangrijkste steden vind je informatie in rubrieken terug, zoals bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, restaurants en winkels. Je kunt ook direct naar de belangrijkste suggesties springen. Grappig is dat er automatisch suggesties worden gegeven op basis van locatie, dag, tijd en weer. Ook leuk is dat je in steden automatisch een stadswandeling kunt laten samenstellen langs de hoogtepunten, waarbij je zelf aangeeft hoe lang de wandeling moet zijn. Ook kaartmateriaal is beschikbaar, met gedetailleerde kaarten voor de belangrijkste steden. Triposo is al met al een mooi uitgangspunt voor iedere reis, en de mogelijkheid voor offline gebruik is een groot pluspunt. Een andere aanrader is TripAdvisor, waarin de vele reviews een belangrijke aanvulling blijken.

Triposo voor iOS (gratis) is hier te downloaden.

Hostelworld

Er zijn veel mogelijkheden om een kamer bij de bekende hotelketens te vinden. Maar voor de voordelige en levendige hostels moet je wat meer je best doen. Hostelworld is dan een goed startpunt: hier zijn wereldwijd veel hostels bij aangesloten en de beschikbaarheid is direct zichtbaar. In deze eenvoudig maar doeltreffend uitgevoerde app kies je een locatie, datum, aantal nachten en aantal personen. Resultaten kun je sorteren, filteren of op een kaart bekijken. Mocht je de drukte van een gemengde kamer maar niets vinden: veel hostels hebben ook privékamers. En dankzij de vele recensies kun je snel zien of een adresje de moeite waard is. Boeken lukt ook direct vanuit de app. Je hoeft doorgaans maar een kleine aanbetaling te doen. Wil je nog goedkoper (of zelfs gratis) overnachten, dus kun je CouchSurfing proberen. Ook Airbnb en TripAdvisor verklappen speciale adresjes.

Hostelworld is hier te downloaden voor iOS. Voor de Android-versie moet je hier zijn.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Apps

Tags: