Chadder: Wéér een extra veilige chat-app

In de strijd om beveiligde chat-apps is weer een nieuwe speler opgedoken: Chadder. Dat is een berichten-app, ontworpen door beveiligingsexpert John McAfee.

Chadder is geen verrassende app, maar een vrij standaard chat-applicatie waarmee gebruikers berichten naar elkaar kunnen versturen. Die worden volgens de maker versleuteld, zodat "niemand behalve de andere gebruiker het bericht kan lezen."

McAfee

De app is ontworpen door een bedrijf genaamd Future Tense Private Systems. Dat is opgericht door John McAfee, tevens de oprichter van de naar hem vernoemde virusscanner.

Kaal

De app is inmiddels uit voor Android en voor Windows Phone en is per direct te downloaden. Een versie voor iOS is nog in de maak. Chadder is en blijft vooralsnog gratis, volgens McAfee, al zit er naast het versturen van chat-berichten weinig spannends in de app. 

Vraag naar beveiliging

Chadder komt als reactie op de aanhoudende vraag naar veilige instant-messaging apps. Sinds de overname van WhatsApp door Facebook wilden veel gebruikers overstappen op een veillig alternatief. Inmiddels zijn er meerdere apps die allemaal hun berichten versleutelen, zoals het vaak gedownloade Telegram. Het is dan ook maar de vraag of smartphonegebruikers wel behoefte hebben aan nóg een app die zo op veiligheid hamert.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Apps

Tags: chat-app