BullGuard Mobile Security

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Over de noodzaak om een smartphone te beveiligen tegen virussen lopen de meningen sterk uiteen. De kans dat je tegen een virus aanloopt, is nog steeds erg klein, al groeit het aantal bedreigingen wel. De meeste beveiligingsoplossingen bieden echter veel extra's, met name gericht op antidiefstal, en zijn daarom zeker van nut.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Mobile Security van BullGuard is een compleet pakket met beheermogelijkheid via de browser van een willekeurige computer. Naast antivirus biedt het ook een online backup van contacten en agenda (al vind je die bij Android natuurlijk ook in je Google-account) en uitstekende antidiefstalfuncties, die gelukkig ook via een browser zijn te gebruiken. Zo kun je op afstand je telefoon traceren op een kaart, blokkeren of wissen, maar ook de status aflezen, zoals gesprekken die met je telefoon zijn gevoerd. Tevens biedt het Ouderlijk toezicht. Je kunt als ouder een waarschuwing op het toestel zelf of per e-mail ontvangen bij bepaalde trefwoorden die je online kunt invoeren, maar ook verzonden tekstberichten en foto's inzien. Een firewall en spamfilter zijn alleen in de uitvoeringen voor Symbian en Windows Mobile beschikbaar. Getuige de weinige downloads heeft BullGuard overigens nog weinig Android-gebruikers aan zich kunnen binden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • beheren via de browser
  • veel functies
  • niet alle functies voor alle platforms
Vooral de beheermogelijkheid maakt indruk, net als de grote hoeveelheid features. Het is jammer dat niet alle features voor alle platforms beschikbaar zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags: