abonneren

Bria

Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: Bria.

CounterPath, specialist in voip-software voor sip, lanceerde vorig jaar Bria voor iPhone en Android. Bria is een professionele voip-app voor sip-accounts die een gewone voip-telefoon kan vervangen. Na het opstarten word je naar het accountscherm gebracht, waar je tot acht sip-accounts kunt invoeren. Bria biedt alle features die je kunt wensen en is gebruiksvriendelijk. Je belt via een toetsenblok of kiest een contact uit je contactenlijst.

In onze testopstelling draait Bria ook zeer goed op de achtergrond, met notificatievenster bij een inkomend gesprek. Via een in-app-aankoop (€ 6,99) kun je G.729 toevoegen. Als de andere kant die codec ook ondersteunt, kan de bandbreedte dankzij een sterke datacompressie terug van 64 naar slechts 8 kbit/s. De codec wordt vrij vaak gebruikt en is vooral nuttig als je wilt voipen via het mobiele netwerk of naar internationale bestemmingen. Zonder meerprijs kun je ook nog G722-HD aanzetten. Met wifi profiteer je dan van een zeer hoge gesprekskwaliteit, mits de andere partij het ook ondersteunt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • zeer veel features
  • gesprekken op achtergrond
  • relatief prijzig
  • geen probeerversie
Voor voip-accounts op basis van de sip-standaard is Bria de beste keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord