abonneren

Bouw een app voor Android of iOS

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Nieuwe content?
  3. > Publiceren
  4. > Content plaatsen
  5. > Maak een eigen template
  6. > Van start!
Altijd al een eigen app willen maken, maar geen zin in ingewikkeld programmeerwerk of dure software? Met de online dienst iBuildapp is het niet alleen gratis, maar ook heel simpel. Leuk om eens op een regenachtige middag mee aan de slag te gaan!

Op zichzelf is het maken van een eigen applicatie een ingewikkelde klus die behoort tot het domein van de programmeur, maar met iBuildapp kan je zelf ook een heel eind komen. iBuildapp is een website waarmee je eenvoudige apps in elkaar kunt zetten. Het is mogelijk content toe te voegen, zoals foto's of filmpjes, en tot op zekere hoogte de uitstraling van de app te bepalen. Ook kan de zelfgemaakte app worden uitgerust met eenvoudige functies, zoals rss, video streaming en maps.
Er kan een app gemaakt worden voor Android- en iOS-telefoons en de iPad. Verder is er de mogelijkheid om een html5-webapp te bouwen, die via de mobiele browser kan worden benaderd. iBuildapp is in principe gratis, maar bedenk daarbij wel dat gratis hier wordt opgeofferd aan reclame die in de apps verschijnt. Door een abonnement te nemen kan je die reclame afkopen. Verder zijn er kosten verbonden aan het plaatsen van een applicatie in de Apple App Store ($ 299). Plaatsing in Google Play is wel gratis. Overigens kan je wel een ongelimiteerde hoeveelheid apps maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Apps

Tags: ibuildapp

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord