BlackBerry Messenger voor Android en iOS uitgebracht

Na de mislukte uitrol van BlackBerry Messenger (BBM) voor iPhone en Android, heeft BlackBerry nu een nieuwe poging ondernomen. Ditmaal lijkt de uitrol succesvoller te verlopen, maar met een forse voetnoot, die vraagtekens zet bij de werkwijze van het bedrijf.

Volgens BlackBerry zorgde de gelekte versie van BBM voor forse serverproblemen. De officiële introductie, die enkele dagen later gepland stond, werd daarop afgeblazen. BlackBerry kon niet verklaren waarom een bètaversie, daags voor het verschijnen van de final, voor zoveel problemen kon zorgen.

Inmiddels zijn zowel de iPhone- als Android-apps wél te downloaden, maar er kleeft een flinke 'maar' aan de uitrol. Je komt namelijk op een wachtlijst om de app te kunnen gebruiken. Hoe lang de wachttijd ongeveer is, wil BlackBerry niet zeggen. We zetten onze vraagtekens bij deze werkwijze; bij een kleine start-up is het begrijpelijk dat de serverbelasting beetje bij beetje opgevoerd wordt door middel van een wachtlijstsysteem, maar voor een groot bedrijf als BlackBerry komt het erg onprofessioneel en klungelig over. Daarnaast lijkt de introductie van BBM voor iPhone en Android toch vooral 'too little, too late' te zijn, nu Whatsapp bekend heeft gemaakt dat het de grens van 350 miljoen gebruikers gepasseerd is.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Bbm, Blackberry Messenger