Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

BlackBerry maakt puinhoop van uitrol Messenger

Dit weekend had hèt weekend moeten zijn waarop BlackBerry Messenger eindelijk te gebruiken zou zijn op Android en iOS. Helaas strooide een gelekte Android-versie zodanig roet in het eten dat de uitrol op een fiasco is uitgelopen.

Pingen op Android en iOS? Een paar jaar geleden zouden we er echt enthousiast van geworden zijn, maar inmiddels kennen we weinig mensen meer die nog met een BlackBerry rondlopen. Toch is deze oer-Whatsapp-dienst niet uitgestorven; vooral scholieren maken nog massaal gebruik van de goedkope BlackBerry-toestellen. En daarmee is er nog steeds vraag naar BlackBerry Messenger (BBM) op andere platformen.

Zaterdag 21 september en zondag 22 september hadden de heuglijke dagen moeten worden dat BlackBerry Messenger op respectievelijk Android en iOS beschikbaar zou zijn. Helaas heeft BlackBerry de introductie flink verknoeid. Een gelekte versie van BBM voor Android, die door 1,1 miljoen mensen geïnstalleerd werd, zorgde voor een onverwachte drukte waar de servers van BlackBerry niet op voorbereid waren. Op het Android-platform bleek BBM zo onbetrouwbaar dat de app inmiddels geblokkeerd wordt. De iOS-versie, die kortstondig in de App Store stond, doet het nog wel, maar wordt voorlopig ook niet verder uitgerold.

BlackBerry meldt nu dat het eerst alle serverproblemen wil onderzoeken voor het een nieuwe poging waagt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Pingen, Blackberry Messenger

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie