BlackBerry biedt apps als Hub en Password Keeper aan op abonnementsbasis

BlackBerry stelt op abonnementsbasis zijn eigen apps beschikbaar voor andere Android-toestellen. Eerder waren deze alleen te gebruiken door BlackBerry-bezitters.

Via de Play Store kun je de 'Services van BlackBerry Hub+' installeren op elke Android-smartphone met 2 GB RAM of meer. Ook Android 5.0 of hoger is vereist. Vanaf dat moment kun je de apps van BlackBerry 30 dagen gratis proberen. Daarna moet je er 0,79 cent per maand voor betalen.

All the apps

Hub+ geeft in totaal toegang tot de volgende apps: Hub, Calendar, Password Keeper, Contacts, Tasks, Device Search, Notes en de BlackBerry Launcher. De Hub, Calendar, Password Keeper en Launcher-apps zijn ook los te downloaden en gratis te gebruiken, maar dan krijg je wel te maken met reclameboodschappen.

Kortgeleden kondigde BlackBerry een tweede Android-toestel aan, de DTEK50. De volgt de BlackBerry Priv op. Een fysiek toetsenbord ontbreekt dit keer. Het gaat al een tijdje slecht met de verkoop van BlackBerry-toestellen. De firma heeft een marktaandeel van slechts 0,1 procent. Daarom is het bedrijf ook naarstig op zoek naar andere manieren om winst te maken.

Bron: BlackBerry

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Apps

Tags: blackberry