Belastingdienst komt met proef aangifte-app

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Dat moeten ze ook deze keer hebben gedacht bij de Belastingdienst: de fiscus begint zaterdag een proef met een speciale app voor de belastingaangifte. Ruim 200.000 kunnen op deze manier dit jaar aangifte doen op hun tablet.

Niet zo makkelijk

Maar zo makkelijk maakt de fiscus het niet: je kunt de app alleen gebruiken als de aangifte vooraf al correct is ingevuld door de Belastingdienst. De Mijn aangifte-app is bedoeld voor tablets van Apple en Android en is dus voor de meest simpele aangifte van de inkomstenbelasting. Deze aangifte is van te voren al ingevuld door de belastingdienst.

Geen wijzigingen

Gebruikers van wie de aangifte niet goed blijkt te zijn ingevuld, zijn alsnog aangewezen op de digitale aangifte via de website. Helaas kunnen aangiftes niet worden gewijzigd of aangevuld in de app. Dat kan onhandig zijn, maar daarom doen we ook een proef met een beperkt aantal mensen, aldus een woordvoerder van de Belastingdienst.

Wie het eerst komt

Van de ruim 2 miljoen vooraf ingevulde aangiftes, kunnen 200.000 nu worden verstuurd in de app. Voor de proef geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De eerste 200.000 mensen die voldoen aan de voorwaarden, kunnen de app vanaf morgen downloaden.

Succesvolle test

Oud-staatssecretaris van Financiën Frans Weekers kondigde in november aan dat de Belastingdienst de app aan het testen was. Hij zei toen echter dat de app waarschijnlijk nog niet gebruikt zou kunnen worden voor de aangifte van 2013. Na een succesvolle test is het toch gelukt om de app op tijd af te krijgen, meldde de woordvoerder. Of ook de proef succesvol is, kunnen we zeggen na de evaluatie in april.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op computeridee.nl

Bron: ANP

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Apps

Tags: