abonneren

Apps voor dagelijkse bezigheden zijn de trend

Afgelopen jaar waren Angry Birds, Instagram en Facebook de meest gedownloade apps op smartphones en tablets. De trend is echter dat consumenten hun mobiele apparaat steeds meer gebruiken voor dagelijkse taken.

Het tablet- en smartphonegebruik is de afgelopen jaren stevig gegroeid. Op deze mobiele apparaten besteedt de Nederlander een steeds groter deel van zijn vrije tijd. Reuters meldt dat consumenten in 2012 gemiddeld twee uur per dag mobiele applicaties gebruikten, maar in Nederland zou dit aandeel nog wel eens veel hoger kunnen zijn.

Populair
De categorieën sociale netwerken, media en entertainment, fotobewerking en games waren in 2012 onverminderd populair. De apps YouTube en Angry Birds waren respectievelijk de populairste gratis en betaalde apps in de Apple App Store. De tweede meest gedownloade betaalde app voor iOS en Android is de game Draw Something, een digitale multiplay-variant van het spel Pictionary. In Noord-Amerika is Songza populair, een gratis app waarmee de gebruiker muziek kan ontdekken. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Een van de best verkopende apps zou Paper zijn. Dit is een schetsboekapplicatie voor de iPad. Deze kreeg van Apple de Design Award 2012. Deze app is gratis te downloaden, maar als de gebruiker nieuwe pennen en gereedschappen wil dan moet hij daarvoor bijbetalen via een in-app-aankoop.

Nieuwe trend
Volgens Fiksu, een marketingbureau voor mobieltjes, is de nieuwe trend dat de consument steeds meer apps voor dagelijkse taken gebruikt, zoals het zoeken naar een taxi of hotel, het volgen van grote evenementen als de Olympische Spelen of het doen van betalingen. Apps als Uber en Hailo voor het boeken van taxi's en limousines en AirBnB en HotelTonight voor het zoeken naar accommodaties vinden steeds meer hun weg naar de mainstream-gebruikers.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Apps

Tags: smartphones, tablets

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord