Live: Apple presenteert iPhone 6

Apple heeft zoals verwacht de iPhone 6 gepresenteerd. Het bedrijf presenteerde deze avond 2 versies van de nieuwe smartphone met 2 verschillende maten, een met een 4"-scherm en een grotere met een 5,5"-scherm.

De iPhone 6 krijgt een iets ander ontwerp dan de vorige iPhones - in plaats van de bekende rechte zijkanten heeft Apple ervoor gekozen de iPhone 6 een ronde zijkant te geven. De iPhones zijn iets dunner dan de vorige varianten, met 6,9 mm voor de kleinere variant en 7,1 mm voor de grotere.

Resolutie

De telefoons komen ook in 2 resoluties beschikbaar. De kleine variant krijgt een schermresolutie van 1334 x 750, de grotere iPhones 6 Plus krijgt full-HD van 1920 x 1080.

iOS8

De toestellen draaien op het nieuwe besturingssysteem iOS8, dat in oktober verder beschikbaar komt voor alle andere iPhone-toestellen. Het nieuwe iOS heeft een flink aantal nieuwe apps, dat tevens goed samenwerkt met de nieuwe iWatch (waarover later meer).

NFCM

Uniek is ook dat de nieuwe iPhone gebruik kan maken van NFC (Near Field Communication). Daarmee kunnen gebruikers contactloos betalen als zij daar speciale apps voor hebben. Het besturingssysteem iOS8 maakt gebruik van zulke apps. Bovendien heeft Apple contracten gesloten met grote (Amerikaanse) winkelketens als Bloomingdales, maar ook met McDonald's en Subway, zodat iPhone-gebruikers daar makkelijk kunnen betalen met hun telefoon.

128 GB

De telefoons komen beschikbaar met de gebruikelijke opslagcapaciteiten van 16, 32 of 64 GB, en voor het eerst ook met 128GB, wat tot nu toe alleen voorbehouden was voor iPads.

Verkoop

De telefoons gaan per 19 september in de verkoop, maar het is niet bekend wanneer de iPhone 6 in Nederland op de markt komt en wat ze daar gaan kosten. In Amerika krijgen de toestellen dezelfde prijs als e iPhone 5 en 5S tijdens hun introductie, dus waarschijnlijk mogen we dat in Nederland ook verwachten. 

De live-stream is beeïndigd:

http://www.pcmweb.nl/iphone/

 
Dit bericht wordt nog aangevuld.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Apps

Tags: