}
abonneren

Anti-Theft for Mobile

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
F-Secure heeft al langer een mobiel beveiligingspakket, maar komt nu met een uitgeklede versie ervan: Anti-Theft for Mobile.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Voor de helft van de prijs van F-Secures complete beveiligingspakket schaft u Anti-Theft for Mobile aan. Dit programma, dat draait op Symbian S60, Windows Mobile 6 en Android, bevat dezelfde antidiefstalopties als zijn grote broer, maar moet het stellen zonder antivirusmogelijkheden. Daar wij toch niet zo overtuigd zijn van de noodzaak van mobiele antiviruspakketten, juichen we het toe dat F-Secure het goedkopere Anti-Theft uitbrengt.

De functies van Anti-Theft zijn beperkt, maar weldoordacht. Met Remote lock kunt u de telefoon door middel van een sms'je op afstand op slot doen. Hetzelfde gebeurt als de dief de simkaart in uw telefoon verandert. Tot slot kunt u ook alle gegevens op de telefoon op afstand wissen, weer door middel van een sms-bericht.

De functies zijn eenvoudig in te stellen. U kunt zelf een geheime code kiezen die u kunt gebruiken om de telefoon te wissen of op slot te doen. Verder kunt u de drie functies individueel in- of uitschakelen. Het menu van het programma is echter uitgebreider dan nodig. Het lijkt of F-Secure heeft besloten om Anti-Theft te gebruiken als uithangbord voor Mobile Security. Zo wordt u tijdens de installatie al gevraagd om (betaald) te upgraden en in Anti-Theft zelf zijn Mobile Security's menuopties aanwezig, maar uitgeschakeld.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gegevens eenvoudig beveiligen
  • reclame voor Mobile Security
Ondanks de opzichtige reclame blijft Anti-Theft een nuttig product om te zorgen dat uw gegevens uit de handen van dieven blijven. Bovendien krijgt u voor de lage prijs een oneindige licentie, terwijl de licentie van Mobile Security slechts één of twee jaar geldig is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI