Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Angry Birds-broertje Bad Piggies uitgebracht

Wie kent het niet: Angry Birds is één van de grootse succesverhalen in de App Store. Na de games Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio en Angry Birds Space geeft ontwikkelaar Rovio nu het woord aan de tegenpartij: in Bad Piggies zijn die gemene varkentjes eindelijk aan de beurt.

De nieuwe opvolger van Angry Birds gaat eens niet over de boze vogels en hun verwoede pogingen eieren terug te stelen van de gemene varkentjes. Nee, in Bad Piggies moet je juist deze varkentjes helpen. In elk level is het aan jou om een voertuig te bouwen uit een bouwpakket van onderdelen. Met dit voertuig moet je sterren verzamelen. Het spelmechanisme van Bad Piggies komt overigens niet geheel uit de lucht gevallen: ontwikkelaar Rovio nam eerder al Casey's Contraptions over en bracht dit uit als Amazing Alex. Het principe van deze game (het physics-gedreven combineren van voorwerpen om een doel te bereiken) komt in Bad Piggies overduidelijk terug.

Voor slechts € 0,79 (iPhone) krijg je de beschikking over 60 levels. In elk level kun je drie sterren halen, net als bij Angry Birds. Wil je verder experimenteren dan zijn er ook een aantal sandbox-levels, waarin je je fantasie de vrije loop kunt laten. Wil je niet alleen vogeltjes tevreden laten tjilpen, maar ook eens varkentjes tevreden laten knorren, dan kun je Bad Piggies via deze link aanschaffen. Heb je een iPad, dan vind je achter dit linkje de HD-versie van Bad Piggies (€ 2,39), voor Android-gebruikers hebben we een linkje naar de Google Play Store voor de gratis versie met reclame.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Apps

Tags: Bad Piggies, Angry Birds, Rovio

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie