abonneren

3CXPhone

Sms'en is ouderwets, gezien de opmars WhatsApp voor iOS en Android. Met mobiel bellen gaat het langzaam diezelfde kant op, zeker nu een nieuwe lichting voip-apps goedkoop bellen nog laagdrempeliger maakt. We bespreken 8 voip-apps, met vandaag: 3CXPhone.

Naast betaalde apps zoals Bria zijn er ook gratis voip-apps voor sip-accounts, waarbij 3CXPhone voor iPhone en Android er bovenuit steekt. De eerste keer moet je een profiel aanmaken met je accountgegevens. Daar volstaat het, in vrijwel alle gevallen, om je gebruikersnaam, wachtwoord en het serveradres in te voeren. De interface is wat minder handig dan Bria, al heb je wel snel toegang tot je contacten en geschiedenis.

Bij onze testopstelling met een iPhone 4 lukt het met de huidige versie van 3CXPhone niet om gesprekken op de achtergrond te ontvangen. De app moet altijd actief zijn, waardoor het een gewone telefoon nog niet goed kan vervangen. Het is geen bezwaar als je vooral zelf voordelig wilt bellen of geen inkomend nummer hebt, zoals bij een van de vele Betamax-providers als 12Voip of VoipBuster (zie backsla.sh/betamax voor een actuele prijsvergelijking).

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • gratis
  • gebruiksvriendelijk
  • beperkte features
  • geen gesprekken ontvangen op de achtergrond
3CXPhone is gratis, maar de features zijn ook wel heel beperkt. Voor de Android-gebruiker is CSipSimple een waardig alternatief. Zoek je meer functies, dan kom je al snel bij Bria uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Apps

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord