abonneren

XBMC nu ook op Android

XBMC breidt zijn heerschappij uit: het populaire media center-pakket is nu niet alleen te installeren op Windows, OS X, Linux en gekraakte iPhones, iPads en Apple TVs, maar maakt eindelijk de overstap naar Android. De Android-port is het resultaat van anderhalf jaar noeste arbeid.

XBMC is een softwarepakket dat je device omtovert in een volwaardig media center, met ondersteuning voor audio, video, foto's en apps. Het pakket is ooit begonnen als alternatief mediapakket voor Microsoft's eerste Xbox-gameconsole, maar draait inmiddels op vrijwel elk besturingssysteem. Afsplitsingen van XBMC zijn onder meer Plex en Boxee.

De Android-versie werd al langer verwacht, maar de port liet anderhalf jaar op zich wachten. Let wel, het gaat hier niet om een client of 'afstandsbediening' voor XBMC, maar om het volwaardige pakket. Overigens heeft de Android-versie van XBMC wel een aangepaste skin gekregen, en maakt het pakket gebruik van Java. De meeste videoformaten worden door middel van softwarematige decoding afgespeeld; het is de bedoeling dat XBMC onder Android uiteindelijk ook hardwarematige decoding gaat ondersteunen. Het ontwikkelteam heeft besloten XBMC nog niet in Google Play te zetten, zodat ze het pakket eerst rustig kunnen testen, maar wie even Googlet vindt hier en daar al wat apk's. De complete broncode is te vinden op https://github.com/xbmc/android.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Android

Tags: Xbmc