VLC Player voor Android

De populaire videospeler VLC heeft een bètaversie uitgebracht voor Android. Het gaat om een wel erg incomplete port, die voor lang niet alle Android-hardware beschikbaar is.

Voor Windows, Mac en Linux is VLC een populaire optie. De mediaspeler beschikt over enorm veel opties en kan bijna alle videoformaten aan. Het bericht dat VLC voor Android beschikbaar zou komen werd dan ook met veel gejuich ontvangen. De eerste bètaversie is inmiddels beschikbaar in de Play Store, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan het gebruik.

De ontwikkelaars geven in de release notes al enkele punten aan die verbetering kunnen gebruiken. De app is nu nog langzaam, de interface is nog niet af en hardware decoding is nog niet voor alle apparaten beschikbaar. Sowieso is het maar de vraag of VLC of jouw apparaat werkt: de bètaversie van mediaspeler heeft een Android-telefoon of –tablet nodig met een ARMv7-cpu die is voorzien van NEON-extensies (voor hardwareacceleratie). Het idee is dat de uiteindelijke versie ook voor oudere modellen beschikbaar komt die nog met de ARMv6-cpu werken, zoals de HTC Legend en de low-budget Galaxy Ace en aanverwanten. De officiële website heeft meer informatie over compatibiliteit.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Android

Tags: vlc