abonneren

Visa en Samsung brengen mobiel betalen in de praktijk

Samsung werkt samen met Visa om mobiel betalen via een nfc-chip in de praktijk te brengen. Visa heeft een app in ontwikkeling daarvoor, die Samsung mee gaat leveren op zijn smartphones.

Met de PayWave-app die Visa ontwikkelt kunnen consumenten binnenkort betalingen doen via nfc-technologie. Visa en Samsung hebben dat aangekondigd op Mobile World Congress (MWC) 2013 in Barcelona. Samsung zal de app meeleveren op smartphones die een nfc-chip hebben. De app download bankdata op de smartphone. Het systeem zou volgens de twee bedrijven erg goed zijn beveiligd. De smartphones met PayWave zouden zowel een creditcard als een bankpas kunnen vervangen.

Oud & nieuw?

Verschillende Galaxy-telefoons hebben al een nfc-chip ingebouwd. Zo heeft de Galaxy S III een nfc-chip. Het zou dan ook kunnen dat sommige smartphones die nu al op de markt zijn de PayWave-app via een systeemupdate binnenkrijgen. Toch is dat niet helemaal zeker nog. Mogelijk krijgen alleen nieuwe modellen de functionaliteit mee.

Emancipatie

Op de Visa-stand op MWC is een testopstelling opgezet in samenwerking met GSMA Telefónica en La Caixa, waar het mobiel betalen gedemonstreerd wordt. Visa is in samenwerking met GSMA Telefónica ook een onderzoek gestart naar het positieve effect van deze manier van betalen op de emancipatie van vrouwen in Indonesië, Pakistan, Tanzania, Kenia, en Papua Nieuw Guinea.

Het fenomeen

Google heeft ook een mobiel betaalsysteem genaamd Google Wallet. De ondersteuning daarvan door smartphone-fabrikanten is nog dun gezaaid. Met de komst van PayWave lijkt het begintijdperk van mobiel betalen nu echter toch langzamerhand aan te breken.

Bron: Bloomberg

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Android

Tags: Visa, paywave

Nieuws headlines

Laatste reactie