abonneren

Smart WiFi Toggler

Smartphones met Android zitten vol met functies, maar hebben ook een probleem: als je alles aanzet is de batterij snel leeg. Smart WiFi Toggler probeert het uithoudingsvermogen wat op te krikken door op basis van je locatie de wifi-ontvanger aan of uit te zetten.

De app leert locaties van de wifi-netwerken waarmee je verbinding maakt, zoals het wifi-netwerk thuis, op kantoor of de hotspots waar je onderweg gebruik van maakt. Feitelijk slaat het alleen informatie over de mobiele zendmasten (cellen) op waarmee je verbinding hebt op het moment dat je die verbinding via wifi gebruikt. Voordeel is dat deze app niet je werkelijke positie hoeft te bepalen (op basis van gps), waarvoor veel meer energie nodig zou zijn. Als je de volgende keer weer in de buurt van die locatie bent, zal de app automatisch wifi activeren. Eventueel kan ook nog automatisch verbinding met het wifi-netwerk worden gemaakt, maar dit moet je per netwerk zelf via de instellingen van je telefoon aangeven.
Grappig is dat je, via Menu, Advanced, precies kunt zien welke cellen geassocieerd zijn met het bewuste wifi-netwerk. Zo zie je ook dat de app in het begin wat tijd nodig heeft om te leren welke zendmasten er in de buurt zijn. Alles bij elkaar is het een prima app, die al werkt op apparaten met Android 2.2 en hoger. Minpunt is dat er apps zijn die meer functies bieden, zoals JuiceDefender, en daardoor ook meer uit je batterij kunnen halen. Zelf vinden we het ook wat omslachtig: vaak kan je wifi ook via de notificatiebalk snel aan- of uitzetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: smart wifi toggler

Nieuws headlines

Laatste reactie