abonneren

Smart Office 2

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: Smart Office 2.
Score
60
  • Pluspunten
  • snel bladeren en zoomen
  • mooie gebruikersinterface
  • Minpunten
  • lastig te bedienen bij het bewerken
  • niet geoptimaliseerd voor verschillende Android-versies

None

Smart Office blinkt niet uit in gebruiksvriendelijkheid, vooral bij het bewerken van documenten. Het is dan ook geen dure app.

Smart Office 2 voor Android heeft een flitsende gebruikersinterface die bijna het gevoel geeft dat je met een game te maken hebt. Wel lijkt de speciale 3D-weergave ons wat vergezocht. Het openingsscherm blinkt bovendien niet uit in gebruiksvriendelijkheid. Op de tablet missen we onderschriften bij pictogrammen, waardoor het zeker in het begin niet duidelijk is voor welke actie ze bedoeld zijn. Vermoedelijk een foutje, want de smartphone met ICS laat ze wel zien. Toegang tot Dropbox is op een nette manier geïntegreerd.

Compatibel

Het pakket gaat moeiteloos om met de verschillende Microsoft Office-documenten die we hebben geprobeerd. Ze worden snel geopend en ook het bladeren en zoomen gaat snel en soepel. Zwaardere Excel-bestanden met meerdere werkbladen zijn evenmin een probleem. In een PowerPoint-bestand kun je snel en handig uitzoomen, zodat je een groot aantal slides tegelijkertijd kunt zien, en weer inzoomen op de slide die je wilt bekijken of bewerken. Prettig is dat de opmaak van een Word-document heel goed behouden blijft, inclusief de tekeningen in dat document, al verdwijnen wel de wiskundige formules.

Veel te wensen

Voor het bewerken van documenten laat Smart Office functioneel nog wel wat te wensen over. Zo kan het bijvoorbeeld wel prima met afbeeldingen overweg, maar een tabel invoegen is niet mogelijk. Het grootste minpunt is dat de gebruikersinterface wat frustrerend werkt, zoals op onze tablet met Honeycomb als smartphone met ICS. De stijlen, bijvoorbeeld om tekst vet of schuingedrukt te maken of een ander lettertype te kiezen, verschijnen op de tablet in een apart venster dat lastig op te roepen is. Op de smartphone zijn ze aan de onderkant van het scherm geplaatst, maar al net zo lastig op te roepen, omdat het toetsenbord hier automatisch overheen verschijnt zodra we het tekstvak aanraken. 

Platform: iOS, Android

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: