abonneren

Shoebox

Shoebox is een handige applicatie waarmee je oude foto’s makkelijk deelt met je familie en vrienden.
Score
70
  • Pluspunten
  • perspectiefherstel
  • werkt handig
  • Minpunten
  • geen alternatief voor echte digitalisering

None

Het is leuk om oude foto’s te delen door middel van Shoebox, maar een alternatief voor een professionele digitaliseringsdienst of fotoscanner is het, met name door de camerakwaliteit, niet.

Heel vroeger maakten we foto’s niet met onze smartphone, maar met een ouderwetse, analoge camera. Deze foto’s hebben we dan vaak ook alleen nog maar in een fotoalbum en zo’n album is lastig te delen met bekenden. Foto’s krijg je in Shoebox door met je smartphone een foto te maken van de originele foto. Het perspectief wordt door Shoebox indien nodig uitstekend hersteld.

Helaas laat de camerakwaliteit van de meeste smartphones flink te wensen over en blijkt het bijna onmogelijk om een goede, duidelijke foto te maken van een glansfoto. Hierdoor is Shoebox helaas geen goed alternatief voor een echte digitaliseringsdienst. Het is echter wél erg leuk om oude foto’s te delen met vrienden en familieleden. De foto’s worden, wanneer je dat wilt, automatisch geüpload naar 1000memories.com. De app is makkelijk in het gebruik en ook de website is overzichtelijk en handig. 

Platform: Android

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: shoebox

Nieuws headlines

Laatste reactie