abonneren

Samsung stopt met eigen chatapp ChatON

Samsung stopt met het aanbieden en ondersteunen van zijn eigen chatapp ChatOn, omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt.

ChatON is vergelijkbaar met WhatsApp, Facebook Messenger en andere chatdiensten. De applicatie staat standaard op Samsung-smartphones geïnstalleerd.

Zes minuten

Ondanks dat Samsung ooit stelde dat ChatON meer dan 100 miljoen gebruikers heeft, bleek later uit een onafhankelijk onderzoek dat de app gemiddeld zo'n zes minuten per maand wordt gebruikt. Dit terwijl smartphonebezitters al snel 11 uur per maand aan Facebook spenderen. 

ChatON stopt vanaf 1 februari 2015 en blijft enkel doorleven in de Verenigde Staten. Gebruikers van de dienst kunnen voor die tijd hun data (berichten, contacten) nog backuppen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags: Chat, app

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord