abonneren

Review: AppWererabbit Backup voor Android

Als je overstapt naar een andere telefoon, dan biedt Android wel een optie om apps terug te zetten, maar je hebt hier verder geen controle over. Met AppWererabbit Backup ben je veel flexibeler. De tool biedt verschillende hulpmiddelen aan voor het beheren van apps en installatiebestanden.
Score
70
  • Pluspunten
  • Oude versies van apps bewaren
  • Installeren van apps volgens lijst
  • Minpunten
  • Gegevens van apps niet opgeslagen

None

AppWererabbit Backup is een handige oplossing voor het bewaren van installatiebestanden. Zeker in combinatie met een geƫxporteerde lijst, zodat je op een nieuw toestel je favoriete apps snel terugzet. Een extra pluspunt is dat je oudere versies van apps kunt bewaren.

Lees ook: Review: AppWererabbit Backup voor Android


Het beheren van apps op een Android-toestel is een vrij rommelig proces, waar je met AppWererabbit Backup flink wat orde in kunt scheppen. De tool maakt voor iedere app of update die je installeert een back-up van het installatiebestand (apk) op je geheugenkaart. Zo heb je altijd een back-up van de apps die je op je toestel gebruikt. Ook kan het automatisch oudere versies van apps bewaren. Zodra je een update installeert, wordt een back-up van het oude installatiebestand (apk-bestand) bewaard, zodat je later altijd terug kunt naar een eerdere versie.

 

Lijst opvragen

Je kunt een lijst met geïnstalleerde apps opvragen, en eventueel sorteren op bijvoorbeeld datum of grootte of filters toepassen. Een back-up is vanuit deze lijst ook snel gemaakt. De lijst kun je tevens exporteren, waarbij het als csv-bestand wordt opgeslagen. Dit databasebestand is leesbaar met iedere teksteditor, en bevat alle geïnstalleerde apps inclusief identificatiecode en naam. Door het bestand op je nieuwe toestel te gebruiken, kun je direct al je gebruikte apps weer installeren. De data die bij de apps hoort, wordt overigens niet bewaard; daar is een volledige back-uptool voor nodig, zoals Titanium Backup of Carbon. Die hebben wel weer het nadeel dat ze roottoegang vereisen. Nadeel van AppWereabbit Backup is dat het soms even zoeken is waar installatiebestanden, backups en lijsten precies worden neergezet.

Lees ook: Wiper: een nieuwe veilige chat-app die je gespreksgeschiedenis verwijdert

Handige extra's

De app kent nog wat handige extra’s, zoals het delen van apps, leegmaken van de cache van apps en – voor apps die dat ondersteunen – verplaatsen naar de sd-kaart. Enkele uitgebreidere functies van AppWereabbit Backup zijn alleen in de betaalde Pro-versie beschikbaar (€1,90).

Eerdere versies terugvinden

Je loopt er vast wel eens tegen aan, dat een nieuwe versie van een app niet doet wat je er van verwacht. Het terugvinden van een oudere versie van die app is niet altijd gemakkelijk. Behalve met losse tools, kun je ook op enkele websites oudere versies vinden en downloaden. Bijvoorbeeld Android Drawer (www.androiddrawer.com), waar je bovendien kunt zien wat er in iedere versie is veranderd.

Voor meer informatie: play.google.com

Geschreven door: Chabelli Stoekenbroek op

Category: Review, Android

Tags: Review