abonneren

Quickoffice Pro HD

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: Quickoffice Pro HD.

None

Quickoffice Pro HD is erg mooi, maar komt eveneens functioneel te kort in vergelijking met andere apps.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • mooie interface
  • brede ondersteuning clouddiensten
  • opmaak blijft vrij goed behouden
  • Minpunten
  • beperkte bewerkingsmogelijkheden
  • spellingscontrole niet in Nederlands

Quickoffice, bekend van de gelijknamige Office-apps, is begin juni overgenomen door Google. Wat dit voor de toekomst (en beschikbaarheid) betekent voor de apps van het bedrijf is nog niet bekend, al ligt het voor de hand dat het in Google Docs zal worden geïntegreerd. Er zijn momenteel twee aparte producten: Quickoffice Pro, beschikbaar voor iPhone en Android, en een HD-versie, geoptimaliseerd voor tablets en beschikbaar voor de iPad en Android 3.0 (of hoger). We hebben de hd-uitvoering voor Android getest. Die blijkt ook op een smartphone met ICS bruikbaar, maar niet optimaal. Zo zijn bijvoorbeeld in verticale positie niet alle iconen zichtbaar.

De bestandsbeheerder is wat kaal en laat standaard alleen lokale opslag en recente documenten zien, al kun je gemakkelijk externe accounts toevoegen zoals Google Documenten, Dropbox, Box of SugarSync. Het bladeren door mappen in die externe accounts gaat heel handig. Ook bij het bewerken van documenten is de bediening intuïtief, met een handige knoppenbalk. De app is netjes geoptimaliseerd voor tablets. Functioneel vinden we het echter wat beperkt. De voornaamste opties zijn het wijzigen van tekststijl en invoegen van afbeeldingen of tabellen. Er is sinds kort wel een handige spellingscontrole die foute woorden onderstreept en suggesties geeft als je op het woord tikt, maar deze is helaas nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar. Na aanpassingen in een Word-document blijkt dat opmaak netjes behouden blijft. Echter, wiskundige formules en tekeningen zoals je die met de hulpmiddelen in Word kunt maken verdwijnen wel.

Platform: iOS, Android

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: Quickoffice