abonneren

Quickoffice Pro HD

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: Quickoffice Pro HD.
Score
70
  • Pluspunten
  • opmaak blijft vrij goed behouden
  • brede ondersteuning clouddiensten
  • mooie interface
  • Minpunten
  • beperkte bewerkingsmogelijkheden
  • spellingscontrole niet in Nederlands

None

Quickoffice Pro HD is erg mooi, maar komt eveneens functioneel te kort in vergelijking met andere apps.

Quickoffice, bekend van de gelijknamige Office-apps, is begin juni overgenomen door Google. Wat dit voor de toekomst (en beschikbaarheid) betekent voor de apps van het bedrijf is nog niet bekend, al ligt het voor de hand dat het in Google Docs zal worden geïntegreerd. Er zijn momenteel twee aparte producten: Quickoffice Pro, beschikbaar voor iPhone en Android, en een HD-versie, geoptimaliseerd voor tablets en beschikbaar voor de iPad en Android 3.0 (of hoger). We hebben de hd-uitvoering voor Android getest. Die blijkt ook op een smartphone met ICS bruikbaar, maar niet optimaal. Zo zijn bijvoorbeeld in verticale positie niet alle iconen zichtbaar.

De bestandsbeheerder is wat kaal en laat standaard alleen lokale opslag en recente documenten zien, al kun je gemakkelijk externe accounts toevoegen zoals Google Documenten, Dropbox, Box of SugarSync. Het bladeren door mappen in die externe accounts gaat heel handig. Ook bij het bewerken van documenten is de bediening intuïtief, met een handige knoppenbalk. De app is netjes geoptimaliseerd voor tablets. Functioneel vinden we het echter wat beperkt. De voornaamste opties zijn het wijzigen van tekststijl en invoegen van afbeeldingen of tabellen. Er is sinds kort wel een handige spellingscontrole die foute woorden onderstreept en suggesties geeft als je op het woord tikt, maar deze is helaas nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar. Na aanpassingen in een Word-document blijkt dat opmaak netjes behouden blijft. Echter, wiskundige formules en tekeningen zoals je die met de hulpmiddelen in Word kunt maken verdwijnen wel.

Platform: iOS, Android

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: Quickoffice

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord