abonneren

OfficeSuite Pro 6

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: OfficeSuite Pro 6.
Score
80
  • Pluspunten
  • brede ondersteuning clouddiensten
  • veel bewerkingsmogelijkheden
  • Minpunten
  • traag bij zwaardere documenten
  • bestandsbeheer onoverzichtelijk

None

OfficeSuite Pro 6 is duur, maar kent ook veel functies. Niet alles is even overzichtelijk, maar de compatibiliteit met Office maakt veel goed.

OfficeSuite Pro 6 van MobiSystems behoort tot de duurdere pakketten in deze test, waardoor het wat vreemd overkomt dat je een pakket met de meest gebruikte lettertypes apart moet afrekenen (€ 2,99), als je het wilt gebruiken. Wel handig is dat van OfficeSuite een probeerversie beschikbaar is die 7 dagen werkt. De bestandsbeheerder ondersteunt externe accounts, met naast Dropbox ook Google Documenten, Box en SugarSync, maar is niet heel overzichtelijk. Het geeft standaard alle bestanden weer, al kun je dit via de filteroptie wel wat terug brengen en bijvoorbeeld alleen documenten of presentaties laten zien. Toegang tot Dropbox verloopt snel en is vrij naadloos: na het bewerken en opslaan van een document wordt het ook in Dropbox direct bijgewerkt. Bij het openen van zwaardere documenten heeft OfficeSuite wel relatief veel tijd nodig.

De werkbalk toont iconen met de belangrijkste opties, waarbij je voor wat uitgebreidere functies het omvangrijke menu kunt raadplegen, bijvoorbeeld voor het invoegen van een afbeelding of tabel. Functioneel is het één van de meest uitgebreide pakketten, al lopen we een enkele keer wel tegen beperkingen aan. Zo kun je voor een tabel het gewenste aantal rijen en kolommen opgeven, maar niet naderhand een rij of kolom toevoegen of verwijderen. Je kunt commentaar aan een document toevoegen, maar dit commentaar zien we niet op de tablet zelf terug, wel als we het document later in Word openen. Compatibiliteit met Microsoft Office was al een vrij sterk onderdeel van OfficeSuite Pro, en is sinds versie 6 nog wat verder verbeterd door de ondersteuning voor kop- en voetteksten en WordArt (voor decoratieve teksten in Word).

Platform: Android

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie