abonneren

Nieuwe YouTube voor Android biedt multitasking

Binnenkort wordt het mogelijk in de YouTube-applicatie voor Android gebruik te maken van multitasking, zodat er meerdere apps op één scherm passen. Daarnaast zal het mogelijk worden om de audio van een YouTube-video op de achtergrond af te laten spelen.
 

YouTube is het videoplatform van Google en er wordt actief aan ontwikkeld. Ook de Androidapplicatie wordt binnenkort van een update voorzien waarbij het mogelijk wordt om te multitasken. Dit wil zeggen dat het mogelijk wordt een video af te spelen en tegelijkertijd te browsen naar Pcmweb.nl. Dit zou te bewerkstelligen zijn door te 'swipen' op het pijltje in de rechterbovenhoek. Deze twee apps draaien dan naast elkaar in de browser, zoals we dat bijvoorbeeld ook kennen van Samsung (Multiview). Deze mogelijkheid zal eerst in de YouTube-applicatie geïntegreerd worden, maar men sluit niet uit dat dit ook in het Androidsysteem geïmplementeerd zal worden.

Veel mensen gebruiken YouTube voor bijvoorbeeld het beluisteren van muziek. Het is dan handig als de audio kan doorspelen terwijl jij je toestel gebruikt. Deze mogelijkheid zou ook toegevoegd worden aan de nieuwe YouTube-applicatie.

Wanneer de nieuwe YouTube-applicatie beschikbaar zou zijn, is niet bekend, maar een ruwe schatting zou binnen zes weken moeten zijn. YouTube wordt dan via de Play Store van een update voorzien.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Android

Tags: YouTube

Nieuws headlines

Laatste reactie