abonneren

Nieuwe YouTube-app voor Android met picture-in-picture

Afgelopen nacht is Google vanuit het niets begonnen met het uitrollen van een grote update voor de YouTube-app voor Android. Deze nieuwe 5.0-versie heeft een aantal fijne nieuwe features.
De update brengt een nieuwe User Interface naar deze applicatie en daar zien we duidelijk dat Google hier ook vasthoudt aan de kaarten die ze ook in applicatie van Google+ gebruiken. Elke nieuwe video wordt na de update op een kaart weergegeven wat voor een duidelijkere User Interface zorgt

Ook het menu is veranderd en iets kleiner geworden en daar krijg je een link naar uploads, geschiedenis, favorieten en playlists. De kwaliteit waarin je de video wil afspelen selecteer je nu vanuit het menu en het bekijken van de video's op een tablet is ook verbeterd. Maar naast het nieuwe menu en het 'card-design' heeft de 5.0-update van deze applicatie een nieuwe mogelijkheid en dat is picture-in-picture. 

Wanneer je een video afspeelt in de applicatie kun je deze met een sleepbeweging naar beneden trekken en zal hij daar als miniatuur verder spelen. Dat geeft de gebruiker de mogelijkheid om in de applicatie zelf verder te zoeken naar een volgende video. Wanneer je de miniatuur wil sluiten dan veeg je hem naar links en wanneer je de miniatuur weer naar zijn oorspronkelijke formaat. Dit kan overigens alleen in de applicatie, wanneer je deze sluit zal ook de miniatuur sluiten.

Website Phandroid heeft een afbeelding gemaakt waar het verschil tussen de oude en nieuwe User Interface van de applicatie duidelijk te zien is.

vergelijk

Ook het icoon van de applicatie heeft een make-over gekregen. Na de update zul je het beeldmerk met de "afspeelknop" zien en niet meer het beeldmerk met het woord "YouTube.

Deze update van de YouTube-applicatie rolt in fases uit dus we zullen waarschijnlijk nog heel even moeten wachten totdat hij hier op onze toestellen staat.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Android

Tags: YouTube

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord