Nieuwe versie WhatsApp voor Android

WhatsApp krijgt een nieuw uiterlijk met de nieuwe versie. De versie is op het moment alleen nog via de WhatsApp-website te downloaden en niet via de Google Play Store.

Lees ook: WhatsApp voegt volledige eind-tot-eind-encryptie uit over chatdienst


WhatsApp staat al bijna in de Dikke Van Dale en ‘appen’ en ‘w’appen’ zijn tegenwoordig werkwoorden, het in Nederland ongekend populaire WhatsApp krijgt een update. Op de site van WhatsApp is een nieuwe versie van de applicatie te downloaden waar de gebruikersinterface (uiterlijk) een flinke update heeft gehad. 

WhatsApp uiterlijk

Deze update is nog niet te downloaden in de Google Play Store maar al wel op de website van WhatsApp, Als je met de browser van je telefoon naar deze url gaat kun je hem downloaden. De versie die op de website van de messengerapp staat, wordt vaker geüpdatet dan de Play Store-versie.

Wanneer je de nieuwe versie opent zul je zien dat het uiterlijk van de messengerclient flink veranderd is. De ronde vormen van de tekstballonnen hebben plaatsgemaakt voor de hoekige en het groen van WhatsApp is minder aanwezig.

whatsapp ui 3 613x1024 WhatsApp krijgt nieuw uiterlijk, nieuwe versie beschikbaar

Wanneer je een foto/afbeelding stuurt zag je in de oude versie een heel klein plaatje met een downloadknop, nu zie je de afbeelding groot in je gesprek staan. Ook de afbeelding heeft de vorm van een tekstballon, het geheel zet er strakker uit.

Verder zien we dat de ontwikkelaars de ontwikkelingsrichtlijnen van Google ook hebben gevonden en op een flink aantal vlakken hebben ingevoerd. Zo zien we dat de tekst in het Roboto-lettertype is en we deze stijl bijvoorbeeld ook in het teksttypvak terug zien komen. Ook het menu heeft de donkere kleur en de standaard Androidopbouw gekregen.

Betalen voor WhatsApp

Recentelijk is er veel te doen geweest over het betalen voor WhatsApp. Mensen krijgen steeds een melding dat ze over een tijdje zullen moeten betalen voor WhatsApp. Dit zou niet zo vreemd zijn, aangezien WhatsApp vanaf het begin gezegd heeft dat je uiteindelijk voor de dienst zult moeten betalen, zoals ook aangegeven wordt als je WhatsApp installeert. Tot nu toe blijkt het echter niet nodig te zijn om te betalen. Wanneer de ‘proefperiode’ afloopt, wordt deze automatisch verlengd.

Meer informatie over hoe je uiteindelijk kunt betalen voor WhatsApp en waarom je daar misschien beter nog even mee kunt wachten, vind je hier.

Screenshots

Beschikbaarheid

De versie van WhatsApp op de de eigen website wordt vaker van een update voorzien. Uiteindelijk zal deze versie, met eventuele verbeteringen, beschikbaar komen in de Play Store, maar wanneer dit zal zijn, is niet bekend. Om deze nieuwe versie te downloaden kun je hier terecht.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Android

Tags: versie