Nederland heeft nu ook Google Play Books

Nederlanders kunnen vanaf nu ook e-books aanschaffen via de vernieuwde Google Play Store. De komende uren wordt de Google Play Books voor iedereen beschikbaar.

 

Eergisteren kreeg de webversie van de  Google Play Store een update en schreven we al dat er plannen waren om ook in Nederland e-books aan te bieden zoals dat al kan in België. Vanaf vandaag is Nederland dus aan de beurt. Kun je op vakantie of vlak voordat je op vakantie gaat, nog wat e-books op je tablet zetten voor onderweg of op de vakantiebestemming. Via de browser zou je overigens ook gewoon e-books kunnen kopen dus je hebt er geen Android-apparaat voor nodig.

 

Google schreef er het volgende over via Google+:

Nederlandse lezers kunnen gaan genieten van boeken op Google Play. In de komende uren maken we deze geleidelijk beschikbaar. Vind bestsellers, geliefde klassiekers en veel meer in de grootste ebook-winkel van de wereld, waarin ook miljoenen apps en games beschikbaar zijn. We nodigen met plezier alle Nederlandse gebruikers uit om te beginnen met lezen op het web, of het nu via de desktop, telefoon of tablet is. 

Google Play Books

In België kreeg Google Play Books nog wel wat kritiek. Zo kon je niet sorteren op prijs en taal. Zo blijkt dat nu ook zo te zijn in de Nederlandse versie. Het zou ook mogelijk moeten zijn je eigen DRM-vrije epub- en pdf-bestanden te uploaden of toe te voegen vanaf je Google Drive (maximaal 50 MB per bestand en maximaal 1000 bestanden) maar dat hebben we zelf niet getest. De bijbehorende Google Play Books app vind je hier.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Android

Tags: google play books, ebooks