abonneren

Moon+ Reader

Hoewel veel mensen verknocht zullen blijven aan de geur van papier en drukinkt, wint het e-book langzaam maar zeker aan populariteit. Voor pc of smartphone heb je dan wel de juiste software nodig. We testen in het julinummer van PCM 10 pakketten voor e-books, met vandaag: Moon+ Reader.
Score
70
  • Pluspunten
  • automatisch scrollen
  • prettige markeerfunctie
  • Minpunten
  • alleen voor Android

None

Het is jammer dat Moon+ Reader alleen voor Android is, want het is een prima app om e-books te lezen.

Het gratis Moon+ Reader is alleen beschikbaar voor Android. Het programma weet raad met de bestandsformaten epub, fb2, chm, umd, txt, en html. Bovendien kan Moon+ Reader e-bookbestanden direct lezen als ze zich in een zip-bestand bevinden en biedt het programma toegang tot OPDS-catalogi.

Scrollen en kolommen

De interface van Moon+ Reader biedt een aantal opvallende opties. Zoals kun je tekst automatisch laten scrollen waardoor de tekst van de volgende pagina al langzaam zichtbaar wordt tijdens het lezen. Je kunt de snelheid en richting van het rolgordijn en het scrollen naar eigen wens instellen. Wanneer je de weergave naar landschapsmodus verandert wordt de tekst in twee kolommen verdeeld.

Weergave in thema's

Er zijn diverse thema's waarmee je het uiterlijk snel aanpast, maar je kunt ook zelf bepalen hoe een boek wordt weergegeven. Je kunt css uitzetten en het lettertype, lettergrootte, regelafstand, marge en kleur zelf instellen. Zodra je een aanpassing maakt is het resultaat direct zichtbaar. Ook de wijze waarop je het programma bedient is naar wens in te stellen. Er is een verkort menu waardoor de meest relevante functies snel vindbaar zijn.

Extra's

De markeerfunctie werkt erg prettig. Je kunt het begin- en eindpunt kunt instellen zonder dat je vinger hierbij in de weg zit. Het is mogelijk verschillende kleuren voor de markeringen te gebruiken. In plaats van markeren kun je tekst ook onderstrepen of doorstrepen. Je kunt tekst kopiëren en notities toevoegen die dan tevens als bladwijzer fungeren.  Het programma gebruikt een woordenboek (apart te installeren), vertaalt tekst en ook Wikipedia en Google zijn geïntegreerd. Ook handig is de ondersteuning van Dropbox zodat je instellingen als back-up kunt opslaan en de leespositie in de boeken kunt synchroniseren. Moon+Reader is gratis, maar er is ook een pro-versie (€ 3,60) die enkele extra's bevat zoals multitouch-ondersteuning, text-to-speech en het weglaten van advertenties.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: E-books

Nieuws headlines

Laatste reactie