Microsoft brengt Office naar Android

Microsoft heeft aangekondigd dat Office per direct voor Android beschikbaar is in de Verenigde Staten. Andere landen volgen snel. Het gaat om een smartphone-versie van het kantoorpakket. De app heet Office Mobile en is te downloaden in de Play Store. Wel is Android 4.0 nodig om de applicatie te kunnen draaien.

De Office Mobile app is per direct beschikbaar voor Android. Dat heeft Microsoft woensdag bekendgemaakt. In het persbericht staat wel dat de app alleen verkrijgbaar is wanneer gebruikers een Office 365-account hebben.

In de Verenigde Staten is de app meteen verkrijgbaar in de Play Store van Google. Andere landen volgen in de komende weken, maar het is nog niet bekendgemaakt wanneer Nederland en België aan de beurt zijn. Microsoft zal de app uitbrengen in maar liefst 33 talen en in 117 landen. Wel is minimaal versie 4.0 Ice Cream Sandwich benodigd om te app te kunnen draaien. Ook zal de app niet beschikbaar zijn voor tablets, maar alleen voor smartphones.

Volgens Microsoft zal de weergave van de Office-bestanden op Android-telefoons precies zo zijn als in de volwaardige versie van Office. Dat staat in de omschrijving van de app te lezen. De app zal Excel, Powerpoint en Word bevatten. De opslag van bestanden is mogelijk via de clouddienst SkyDrive van Microsoft. Ook kunnen de bestanden bijvoorbeeld op SharePoint-systemen worden opgeslagen.

Eerder dit jaar kwam Office al uit voor de iPhone. In die app kan direct een Office 365-account worden aangemaakt, maar in de Android-app niet.           

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Android

Tags: