abonneren

Meerderheid Android-antivirus werkt niet

Sinds de opkomst van Android-tablets en smartphones roepen beveiligingsfabrikanten moord en brand. De hoeveelheid malware voor het platform zou explosief groeien. De apps van diezelfde fabrikanten blijken echter vaak niet te helpen.

Het Duitse testlab AV-Test test aan de lopende band beveiligingssoftware. Naast bescherming voor pc's hoort daar ook de snelgroeiende productgroep van tablets en smartphones bij. Uit de nieuwste Android-beveiligingstest, die vandaag is uitgebracht, blijkt dat je met slechts 7 van de 41 geteste apps voldoende beveiligd bent.

Dat niet alle beveiligingsapps hun werk doen, bewees AV-Test al in november 2011 met hun vorige rapport. Zelfs de bekende fabrikanten bleken veel nieuwe soorten malware niet te herkennen. De nieuwe test laat eenzelfde beeld zien. Een detectie van 90-100% wordt slechts door zeven van de fabrikanten gehaald: avast! Mobile Security, Dr.Web anti-virus Light, F-Secure Mobile Security, IKARUS mobile.security LITE, Kaspersky Mobile Security (Lite), Lookout Security & Antivirus en Zoner AntiVirus Free.

De test wijst uit dat Android-beveiligingsfabrikanten nog altijd in een soort wilde westen opereren. Er zijn weinig standaarden om zich aan te houden, laat staan dat je in de Android Market kunt zien of een app betrouwbaar is.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Android

Tags: beveiliging