abonneren

Meer veiligheid in Android Market

Google verbetert de veiligheid in de Android Market. Google gebruikt nu een bewaker; genaamd Bouncer, die alle apps in de Android Market controleert op malware.

Bouncer controleert alle nieuwe apps die door applicatieontwikkelaars in de Android Market worden geplaatst. Bovendien analyseert Bouncer ook accounts van nieuwe ontwikkelaars. Het werkt als volgt: zodra er een app wordt geupload, begint Bouncer direct met het scannen van de app op potentiële malware, spyware en trojans. Daarnaast worden de nieuwe apps ook vergeleken met apps die al gecontroleerd zijn om eventuele veiligheidsrisico’s te ontdekken.

De beveiligingsservice met Bouncer is al een tijdje stilletjes aan het werk in de Android Market. Sinds die tijd is de hoeveelheid potentieel gevaarlijke apps in de Market met 40% afgenomen.

“Het is niet mogelijk om mensen ervan te weerhouden om malware te maken, maar wel om er voor te zorgen dat deze niet geïnstalleerd worden via de Android Market. En door Bouncer weten we dat er minder malware op de Android Market verschijnt”, aldus de Google Mobile Blog.

De populariteit van Android is het afgelopen jaar enorm toegenomen. De hoeveelheid geactiveerde toestellen groeide met 250% procent ten opzichte van het voorgaande jaar en in totaal werden er 11 miljard apps van de Android Market gedownload. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Android

Tags: Android Market

Laatste Vacatures