abonneren

'Laatst gezien'-functie WhatsApp binnenkort ook uit te zetten op Android

WhatsApp is een veel gebruikt communicatiemiddel maar de 'laatst gezien' status zorgt nog wel eens voor wat frustraties. Waarom is er nog niet geantwoord? Wel gelezen, geen reactie, waarom? Uiteindelijk zal deze status, net als bij iOS, ook voor Android te verbergen zijn.
WhatsApp is een zeer populaire messengerapplicatie in Nederland en wereldwijd zijn er miljoenen gebruikers. De applicatie heeft recent een grote make-over gekregen en wordt steeds verder ontwikkeld. Voor veel mensen is het belangrijk om te weten of iemand een verstuurd bericht nu gezien heeft of niet. Er worden wel bij het versturen van een bericht groene vinkjes weergegeven, maar die hebben een andere betekenis: één vinkje betekent dat het bericht verzonden is, twee vinkjes betekenen dat het bericht aangekomen is op het andere toestel. Dat betekent dus nog niet dat het bericht ook daadwerkelijk gelezen is

Wat wel een redelijk betrouwbaar beeld geeft van of een bericht gelezen is of niet, is de 'laatst gezien'-status. Een veel, zeer veelgevraagde functie is het verbergen van deze online-status. Deze status laat aan de contactpersoon aan de andere kant zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest, of op dit moment online is. Ook als is deze niet altijd actueel, toch wordt er vaak op vertrouwd en zijn er al relaties stukgelopen doordat er niet direct geantwoord werd. In de iOS-versie van WhatsApp is het mogelijk deze status te verbergen, zodat er niet meer te zien is of en wanneer iemand online is geweest.

Uit een kort gesprek dat ene Michael aka Zorro met WhatsApp had, blijkt dat deze functionaliteit mogelijk in de nabije toekomst ook naar Android zal komen. Mogelijk, omdat de WhatsApp-medewerker aangeeft dat het netwerk qua functionaliteit gelijkgetrokken zal worden op alle platformen. Het is dus, theoretisch gezien, mogelijk dat de functie verdwijnt op de iPhone, maar waarschijnlijker is dat de mogelijkheid om de online-status te verbergen naar alle platformen komt. 

Wanneer de mogelijkheid tot het verbergen van laatst gezien naar Android zal komen is niet bekend, maar er wordt in ieder geval aan gewerkt. Het is mogelijk deze status te verbergen via WhatsApp-alternatieven zoals bijvoorbeeld WhatsApp+, maar dan dient er een nieuwe, aangepaste versie van WhatsApp geïnstalleerd te worden.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Android

Tags:

Laatste Vacatures