abonneren

Kingsoft Office

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: Kingsoft Office.
Score
80
  • Pluspunten
  • zeer uitgebreide functionaliteit
  • praktische knoppenbalk
  • gratis
  • Minpunten
  • weinig lettertypes
  • soms wat instabiel

None

Kingsoft biedt heel wat functionaliteit, zeker gezien het prijskaartje een opvallende prestatie. Helaas is het pakket er alleen voor Android en niet voor iOS.

Het Chinese Kingsoft heeft officesoftware voor zowel Windows als Android uitgebracht. Het is het enige gratis officepakket in deze test. Met de Windows-versie probeert het met zijn gebruikersinterface dicht bij die van Microsoft Office te blijven. Onder Android kiest Kingsoft een iets andere benadering, al doet de praktische knoppenbalk – die je horizontaal kunt scrollen – bij het bewerken van documenten wel een beetje aan Windows-software denken.

Veel functies

Wat functies betreft bleef dit pakket altijd wat achter bij de concurrentie, maar inmiddels heeft het dat meer dan goed gemaakt. Zo kun je eenvoudig afbeeldingen en tabellen invoegen, maar ook, in tegenstelling tot bij de meeste oplossingen, kop- en voetteksten bewerken en commentaar in het document bekijken, invoegen en bewerken. Functies als het selecteren van tekst en uitbreiden van tabellen met extra rijen of kolommen werken gebruiksvriendelijk.

Bestandsbeheer

Het bestandsbeheer heeft wat plussen en minnen. Sterk is dat je in een previewscherm een handig overzicht krijgt van documenten waar je recent aan gewerkt hebt. Minder ideaal is de toegang tot Dropbox. Weliswaar heb je toegang tot je bestanden in deze clouddienst (en van Box en Google Drive), maar er wordt wel elke keer opnieuw om toestemming tot ons account gevraagd. Bovendien: als je een bestand via Dropbox opent, wordt het lokaal opgeslagen. Pas bij het afsluiten vraagt het of het naar Dropbox moet worden geüpload. Een enkele keer mislukt het openen van een bestand en de app crasht een keer direct na het opslaan. De compatibiliteit met Office is goed, al worden na het opslaan de tekeningen en wiskundige formules in onze Word-documenten wel onbruikbaar. Een ander minpunt is dat het maar met weinig lettertypes overweg kan. Ondanks enkele mindere punten behoort Kingsoft Office zeker tot onze favorieten in deze test, wat opvallend is als je bedenkt dat het gratis is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags:

Laatste reactie