abonneren

Jelly Bean voor Galaxy S3 komt letterlijk dichtbij

De nieuwe Android-versie Jelly Bean is sinds vandaag beschikbaar in België, zo melden diverse S3 eigenaren. Daarmee komt de update naar Android 4.1 voor Nederland wellicht ook dichtbij.

In juni van dit jaar tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O is Android 4.1, oftewel Jelly Bean, aangekondigd. De meeste fabrikanten moeten deze nog aanpassen met eigen gegevens en een eigen grafische schil, dus vaak duurt het even voordat deze beschikbaar komt. Vanmorgen kreeg Androidworld een aantal meldingen van Galaxy S III-eigenaren in België dat de Jelly Bean-update voor hen beschikbaar is.

De update voor de Samsung Galaxy S III wordt op dit moment in België verspreid. De update bevat een aantal verbeteringen die standaard in Jelly Bean zijn verwerkt, maar ook wijzigingen van Samsung zelf:

  • Geheel verloopt veel soepeler door Project Butter
  • Verbeterd instellingenmenu
  • Meer informatie bij je notificaties
  • S Note wordt vervangen door S Memo
  • Google Now

Beschikbaarheid

De update naar Samsung Galaxy S III lijkt vanaf nu beschikbaar te zijn voor Belgische gebruikers en is Over The Air (OTA) te downloaden. Dit wil zeggen dat deze rechtstreeks op het toestel gedownload kan worden via een WiFi-verbinding. Het is mogelijk dat toestellen die aangepast zijn door providers de update nog niet direct ontvangen.

Mocht de melding om te upgraden niet automatisch verschijnen, dan kun je deze handmatig opvragen via ‘Instellingen’>’Toestel-info’>’Software-update’>’Bijwerken’. Ook is het mogelijk om de update via Kies te installeren, het softwareprogramma van Samsung voor PC en Mac. Wanneer de update ook in Nederland verschijnt, is nog niet bekend.

Via: Androidworld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Android

Tags: