abonneren

Google wil adressen app-ontwikkelaars publiceren

Google gaat het voor Android-app ontwikkelaars verplicht maken een straatadres op te geven, dat publiekelijk zichtbaar wordt in Google Play naast de andere contactinformatie.

Ontwikkelaars hebben dertig dagen de tijd om hun adres toe te voegen. Doen ze dat niet, dan riskeren ze dat hun app uit de downloadwinkel voor Android wordt gehaald. Ook mogen ze bestaande apps eventueel niet meer updaten of nieuwe apps lanceren.

Wonen en werken

Android Police speculeert dat niet iedereen Google's beleidswijziging met open armen ontvangt. Onafhankelijke ontwikkelaars die vaak in hun eentje en vanuit huis aan apps werken, zouden er hun woonadres mee bloot moeten geven.

Naast de opgelegde adresregeling gaat Google voortaan ook prijzen van in-app aankopen tonen op productpagina's. Apple doet dit op iTunes al langer.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags: Google Play, android 

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord