abonneren

Google Play Store voegt verlanglijstjes toe

Google Play Store, de applicatiewinkel van het Android-besturingssysteem, heeft nu de verlanglijstjes-optie geactiveerd. Daarmee kunnen Nederlandse Android-gebruikers verlanglijstjes maken van apps en games. Dat blijkt niet alleen handig te zijn voor de komende decembermaand.

Google heeft de verlanglijstjes beschikbaar gemaakt in de nieuwste versie (3.9.16) van Google Play Store. Voor Nederlandse Android-gebruikers is deze optie vooral handig als zij onderweg leuke apps of games hebben gevonden die lastig zijn te downloaden via het mobiele netwerk. Deze kunnen de betreffende apps toevoegen aan Mijn Verlanglijst.

Het verlanglijstje werkt daarbij als een soort herinnering dat je nog een leuke app hebt gezien. Als je thuiskomt, dan kun je de gewenste apps snel downloaden via het draadloze thuisnetwerk. Boeken, films en muziek zijn via de Google Play Store helaas nog steeds niet beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Naast de optie om een verlanglijstje aan te leggen kunnen gebruikers nu ook apps verwijderen van de lijst onder de tab Alle in het menu Mijn Apps. Op deze lijst worden alle apps vermeld die ooit zijn gedownload, waardoor het een enorme warboel werd. Nu kun je deze lijst dus inrichten zoals je het zelf wilt.

Op het moment van schrijven melden Nederlandse gebruikers dat nog niet alle apps op het verlanglijstje kunnen worden geplaatst. De update komt automatisch beschikbaar via een update. Als je toch niet kunt wachten, dan kun je de update zelf uitvoeren met behulp van het betreffende apk-bestand van de Google Play Store. Een link naar dit bestand staat op de website van Android Police.

 

 

Bron: Techzine

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Android

Tags: smartphones, tablets

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord