Google Play: 25 miljard apps, grote kortingsactie

Google Play, de applicatiewinkel van het Android-besturingssysteem, heeft een belangrijke mijlpaal gehaald: er zijn maar liefst 25 miljard applicaties verkocht. Om dit heuglijke feit te vieren, heeft Google besloten een groot aantal apps en games voor slechts $ 0,25 in de Play Store te zetten.

Het aantal van 25 miljard verkochte apps is indrukwekkend te noemen; Google benadrukt nog eens dat ebooks, muziek en films niet eens in dit getal zijn meegenomen. Om Android-gebruikers mee te laten vieren zijn een flink aantal apps en games van ontwikkelaars als Gameloft, Electronic Arts, Rovio en Runtastic verlaagd naar een symbolische prijs van $0,25. Amerikaanse gebruikers krijgen ook nog eens een lijst van 25 must-have films, 25 verboden boeken, 25 albums die de wereld hebben veranderd en de 25 beste verkopende tijdschriften te zien.

Leuk detail: inmiddels staan er 675.000 apps en games in Google Play, wat betekent dat Google zijn concurrent Apple steeds dichter op de hielen zit. In de App Store staat de teller op 700.000 en het gat wordt met de dag kleiner.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Android

Tags: google play