abonneren

Google pakt beveiliging aan met Android 4.2

Met de nieuwe Android 4.2 Jelly Bean pakt Google ook het beveiligingssysteem aan. De beveiligingsupdate moet vervelende malware voorkomen. De update wordt samen met de Nexus 4 smartphone en de Nexus 10 tablet uitgebracht.

De vele duizenden apps die beschikbaar worden voor Android en iOS hebben ook een keerzijde. De twee mobiele besturingssystemen krijgen steeds meer te maken met malware. Voor Android wordt momenteel de meeste malware ontdekt. Ondanks maatregelen van Google kreeg Android te kampen met maar liefst 51.447 unieke gevallen van malware in het derde kwartaal van 2012, meldt Computer Idee.

De 700.000 apps die worden aangeboden in Google Play worden momenteel al gescand met Google Bouncer. Met Android 4.2 krijgen de smartphones en tablets een eigen malwarescanner aan boord die apps van derden gaat scannen. Dit scannen gebeurt direct, en vindt altijd op de achtergrond plaats op de server van Google. Het mobiele apparaat stuurt daarvoor een soort handtekening van de application package file (APK), het bestandsformaat waarmee software wordt geïnstalleerd op een Android apparaat.

Door op de server van Google te scannen wordt de tablet of smartphone zo min mogelijk belast. Apps die veilig zijn worden direct geïnstalleerd, maar als de scanner een app als malware ziet dan krijgt de gebruiker een waarschuwing te zien.

Android 4.2 wordt aanstaande 13 november gelanceerd, samen met de Nexus 4 en de Nexus 10.

 

Bron: Computer Idee

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Android

Tags: Malware, Android 4.2, beveiliging

Nieuws headlines

Laatste reactie