abonneren

Google geeft klanten geld terug voor malafide app Virus Shield

Google gaat klanten die de malafide Android-app Virus Shield hebben gekocht hun geld terugbetalen. Duizenden Android-gebruikers kochten Virus Shield om hun telefoon te beschermen tegen malware, maar de app bleek totaal niets te doen. De oplichterij kostte de klant wel 2,89.

Google geeft alle klanten die de app gekocht hebben 5 euro tegoed om in de Play Store uit te geven. Gebruikers die Virus Shield hebben gedownload krijgen automatisch een mail van Google met daarin een kortingscode. Ook krijgen zij de 2,89 terug die ze hebben betaald voor de app.

Vaak gedownload

Inmiddels hebben meer dan 10,000 mensen de app gedownload. Het bedrag dat Google dus terug moet betalen ligt dus zeker rond de 30,000 euro.

Ondetecteerbaar

Apps die in de Play Store worden gezet worden van tevoren gescand of ze niet bijvoorbeeld malware bevatten of schade toe kunnen brengen aan de smartphone van de gebruiker, maar oplichtingspraktijken als bij Virus Shield worden niet gedetecteerd.

Oplichterij

De oplichterij werd begin deze maand ontdekt door Android Police. Die merkten dat Virus Shield, de meest gedownloade betaalde app in de Play Store, niets anders was dan een klein icoontje dat een vinkje weergaf, maar niets meer deed dan dat. De app is inmiddels uit de Play Store verwijderd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Android

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord