abonneren

Google eigent zich controle toe over app-updates in Play Store

Google heeft de regels voor het updaten van Android-apps in de Play Store aangepast. Van apps die via de app-winkel worden aangeboden mogen ontwikkelaars hun updates alleen nog via de Google Play zelf distribueren. De reden zou zijn dat Google betere grip op malware wil krijgen.

 

App-ontwikkelaars hebben van Google een nieuwe regel opgelegd gekregen die voor een betere bescherming moet zorgen voor gebruikers van de apps. Voortaan moeten apps die in de Play Store van Google uitgebracht worden ook via deze app-winkel worden geüpdatet. Deze worden dan door Google gecontroleerd. De apps mogen dus niet meer direct door de ontwikkelaar bijgewerkt worden.

Google zou deze regel hebben ingevoerd om malafide apps tegen te gaan. De verplichting staat namelijk onder het Dangerous Product-kopje in de ontwikkelaarsvoorwaarden van de Play Store. De toevoeging aan de voorwaarden luidt: “De eigen APK binaire code van een app die van Google Play wordt gedownload mag niet gemodificeerd, vervangen of geüpdatet worden via een andere methode dan het update-mechanisme van Google Play.” Tot voorkort was het mogelijk om een malware-vrije app in de app-winkel te zetten en deze vervolgens vol te pompen met malware via een update buiten de Play Store om.

Toch gaan er stemmen op dat er wellicht andere beweegredenen voor Google in het spel zijn. Facebook heeft de eigen Android-app recentelijk zelf voorzien van een update, waar Google dus geen controle over heeft. Google zou die invloed wel willen hebben, om zo uit concurrentie-overwegingen invloed te kunnen uitoefenen op apps van Facebook.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Android

Tags: Google Play, Malware, Updates, app-winkel

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord