abonneren

Google Docs voor Android

Tablets worden ze regelmatig gebruikt voor het zelf maken van content. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn de bekende Office-apps, kunnen ze een pc vervangen, en hoe staat het met de compatibiliteit met Microsoft Office? We testen acht Office-vervangers, met vandaag: Google Docs voor Android.
Score
60
  • Pluspunten
  • ge├»ntegreerd in Drive
  • eenvoudig samenwerken aan documenten
  • Minpunten
  • bewerken kan niet offline
  • functioneel beperkt

None

Dat Docs zo weinig te bieden heeft op een Android-tablet is vreemd, omdat het in een browser op een gewone computer juist erg veel mogelijkheden biedt.

Google Docs (of Google Documenten) is een Office-pakket dat online in de browser werkt, en onder meer documenten, presentaties en spreadsheets ondersteunt. Het grootste voordeel is dat je eenvoudig in een team aan documenten kunt werken en documenten kunt delen. Helaas was de Android-app voor Docs weinig meer dan een schil om een browser. Sinds kort is Docs geïntegreerd in Google Drive, de nieuwe clouddienst met 5 GB opslagcapaciteit, en heeft de Android-app ook een kleine update gekregen.

Een aardige verandering is dat je bij een document kunt aangeven dat het offline beschikbaar moet zijn, met een pinnetje bij het document. Echter, om een document te kunnen bewerken heb je nog steeds een internetverbinding nodig. Dat maakt deze oplossing helaas onbruikbaar als je bijvoorbeeld in de trein aan een document wilt werken. Je kunt er dan immers niet op vertrouwen dat de internetverbinding overal beschikbaar is.

In Docs kun je bestaande documenten uploaden, zoals een Word- of Excel-document, maar om het te kunnen bewerken moet je het daarbij wel laten converteren. De opmaak van een Word-document bleef na de conversie goed behouden, al verdwenen wel de tekeningen en inhoudsopgave. Die krijg je ook niet meer terug als je het naderhand weer als Word-document ophaalt. De mogelijkheden om een document te bewerken zijn erg karig. Je kunt voornamelijk een aangepaste tekenstijl, uitlijning en opsommingstekens kiezen. Ingewikkelde Excel-bestanden worden weliswaar netjes geconverteerd, maar het bewerken in de app gaat erg omslachtig en traag.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: