abonneren

Google Docs offline documenten bewerken

Met Google Docs for Android, is het nu ook mogelijk om documenten offline te bewerken.

De offline-functionaliteit voor Google Docs is pas onlangs geïntroduceerd op Android. Onverwacht volgt nu al de volgende stap. Google komt tegemoet aan de grote ergernis van Google Docs-gebruikers op Android, dat je voor het bewerken van de documenten teruggeleid werd naar de web-editor in de browser. Dat was zacht gezegd niet altijd een succes.

Met de nu uitgebrachte nieuwe versie van de Google Doc App kun je documenten in de app bewerken. Met de editor kun je documenten nu aanpassen op de smartphone of tablet zonder de browser te hoeven gebruiken. De bewerkingen gaan niet alleen veel vloeiender en zonder haperen, je hebt ook veel meer mogelijkheden zoals het aanpassen van de opmaak. Zo kun je met pinch en zoom het gewenste deel van je document makkelijker in beeld krijgen net als een overzicht van het hele document.

Met de nieuwe app wordt het ook mogelijk (als je een goede internetverbinding hebt) real time samen te werken in documenten.
Zie de demonstratie in het filmpje:

Deze week circuleren er geruchten als zou Microsoft binnenkort een Office-app voor de iPad uitbrengen. Hoewel dit weer door Microsoft wordt ontkent lijkt het er toch op dat Google met deze uitbreidingen van Google Docs voor Android, de Office-app voor wil zijn. Van een Office-app voor Android is overigens nog helemaal geen sprake. 

In elk geval hoef je als Android-gebruiker nu niet meer zo snel op zoek naar een alternatieve (offline-)editor voor het bewerken van je documenten.

 

Bron: Google Blog

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Android

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie