abonneren

Google biedt nu 700.000 apps voor Android

Google heeft Apple nu ingehaald als het gaat om het aantal apps dat beschikbaar is voor Android-apparaten. In de Google Play Store zijn nu maar liefst 700.000 apps te koop. Dit maakt de verschillen tussen iOS en Android weer een beetje kleiner.

Google heeft het aantal van 700.000 beschikbare apps bevestigd aan AllThingsD. Afgelopen september meldde Apple al dat 700.000 apps te koop zijn in de iTunes App Store. Bij de presentatie van de iPad mini  gaf Apple vorige week ook nog even hoog op van het aantal apps dat beschikbaar is voor iOS in vergelijking met andere mobiele systemen. De hardwarefabrikant pochte tijdens deze presentatie over “het grootste app ecosysteem van de wereld”.

Nu Google met een zelfde aantal apps schermt, gaat het verkoopargument van de meeste apps echter niet meer op. Beide kemphanen kunnen zich nu richten op de kwaliteit van hun applicatie-aanbod. Andere aanbieders van mobiele besturingssystemen, waaronder Microsoft, hebben wat betreft het aanbod van apps echter nog een lange weg te gaan.

Bron: AllThingsD

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Android

Tags:

Laatste reactie