abonneren

Google Authenticator

Na een proefperiode is Google officieel gestart met Authenticator, een oplossing om de toegang tot je Google-account beter te beveiligen tegen onbevoegde gebruikers.
Score
80
  • Pluspunten
  • sms of tijdcode
  • veilig inloggen
  • Minpunten

None

Qua beveiliging is Google Authenticator erg handig, al kan het als gedoe bestempeld worden.

Beveiliging met Google Authenticator is vooral nuttig om te voorkomen dat je account wordt gehackt. Om het te gebruiken moet je overigens wel eerst de optie Verificatie in twee stappen inschakelen op de pagina Accountoverzicht van je Google-account, via accounts.google.com. Gevolg is dat je behalve het wachtwoord van je account voortaan ook een verificatiecode nodig hebt voor het inloggen, die je per sms kunt ontvangen. Die verificatie hoef je op een vertrouwde computer overigens maar eens per 30 dagen te doen.

Als alternatief voor de sms’jes kun je ook deze app gebruiken om de verificatiecode te genereren. De app werkt op basis van tijd (die wel correct moet zijn ingesteld) en heeft dus geen internetverbinding of mobiel abonnement nodig. Het principe lijkt op het inloggen bij internetbankieren.

Platform: Android

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Android

Tags: beveiliging

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord