Google Assistant wordt verder uitgebreid

Google Assistant
Google gaat haar hulptool Google Assistant verder uitbreiden. Naast het zoeken van routes, restaurants en bezienswaardigheden wordt het ook mogelijk om te zoeken op de inhoud van afbeeldingen en documenten, direct op je smartphone. Google integreert de dienst in haar nieuwe Pixel-telefoons.

Daarnaast gaat Google Assistant nog verder. Zo kun je thuis vanaf je smartphone muziek afspelen, tegelijkertijd chatten met andere Assistant-gebruikers en lokaal zoeken naar muziek, documenten en afbeeldingen.

Ook de vertaal-engine wordt onder handen genomen. Zo gaat het beter overweg met talen en zal het proberen een zo natuurlijk klinkend antwoord te geven, in plaats van teksten letterlijk te vertalen. Ook de spraakassistent krijgt betere stemmen met verschillende dialecten, speciaal afgestemd op de diverse taalgebieden zoals Oostenrijks Duits en Zwitsers Duits.

Evenementen

Ben je op zoek naar een evenement en wil je weten wie ergens optreedt, kun je dat ook aan Google Assistant vragen. Vervolgens kun je muziek laten afspelen van een band die daar optreedt. Ook kun je via de Assistant een restaurant boeken.

Hardware

Google Assistant wordt ook geïntegreerd in de nieuwe Google Pixel-telefoon. De hardware van de Pixel-telefoons is daarvoor geschikt gemaakt, maar wat voor hardware daar precies voor wordt gebruikt, is niet bekend gemaakt. Via de Home-knop op de Pixel-telefoon kan de Assistant worden opgeroepen.

Samenwerking

Google Assistant kan door middel van een open platformsysteem - dat in december wordt gelanceerd - ook opdrachten voor je uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een taxi via Uber, waarmee het direct mogelijk is om met de dienst zelf te 'praten', doordat gebruik wordt gemaakt van het open platformsysteem. Zo kun je een adres opgeven en een type auto waarmee je wordt opgehaald. Ook het betalen van rekeningen zou een van de mogelijkheden zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Android

Tags: madebygoogle